Cyprus Eating Awards

Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της σε 5 εξαιρετικά εστιατόρια της Κύπρου

Τα εστιατόρια που ξεχώρισαν και φιγουράρουν ως υποψήφια στα Cyprus Eating Awards 2024 στην κατηγορία Ελληνική Κουζίνα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2024

Τα Cyprus Eating Awards 2024 μπήκαν ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 16 κατηγορίες και τα 87 φετινά υποψήφια εστιατόρια.

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 16 κατηγορίες, μία ξεχωριστή κατηγορία του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή για την Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα.

Φέτος, 5 εστιατόρια που αναζητούν την καλύτερη καλή πρώτη ύλη, ξέρουν τι σημαίνει ελληνική αυθεντική γεύση και φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποιο θα είναι άραγε φέτος το καλύτερο;

Ψήφισε ΕΔΩ.

Και επίσης...

Ψηφίστε με γραπτό μήνυμα: ΕΑ3
Ψηφίστε με τηλεφωνική κλήση: 900-31-383

1 ELLINIKI AGORA 600X600.jpg

ΑΓΟΡΑ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΊΟ, Πάφος
Το μεζεδοπωλείο που έκανε την εμφάνισή του το 2014 σε μία όμορφη βεράντα στο κέντρο της Πάφου, το βρίσκεις εδώ και μερικούς μήνες στην άκρη του λόφου της παλιάς αγοράς να αγναντεύει το γαλάζιο της θάλασσας και τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα! Σε ένα χώρο με μπαρόκ διάθεση και ρετρό αντικείμενα και μια μεγάλη βεράντα, θα επιλέξεις απλώς μεταξύ κανονικού και χορτοφαγικού μεζέ και θα αφεθείς στις εκπλήξεις των πιάτων.

2 elliniki mbemba  600X600.jpg

ΜΠΕΜΠΑ, Λευκωσία
Ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυβραβευμένα εστιατόρια της πρωτεύουσας, με ένα ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό και μία καταπράσινη αυλή, που πλημμυρίζει με κόσμο μεσημέρι και βράδυ. O chef Βαρνάβας Ηλία δημιουργεί ένα μενού, με βάση την εποχικότητα, γεμάτο ελληνικές και κυπριακές γεύσεις που αγαπάμε, σε εκτελέσεις που μάλλον δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, δίνοντας έμφαση τόσο στο φρέσκο ψάρι όσο και στο κρέας.

3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ouzeri 600x600.jpg

ΟΥΖΕΡΙ – ALMYRA, Πάφος
Δίπλα στη θάλασσα και με θέα το γραφικό λιμανάκι της Πάφου, βρίσκεται το «Ουζερί», ένα υπαίθριο ταβερνάκι με νησιώτικη ατμόσφαιρα και παραδοσιακή διακόσμηση με τις κλασσικές καρέκλες και τα μικρά τραπεζάκια σε άσπρους και μπλε χρωματισμούς. Με ξεχωριστή είσοδο, εντός του ξενοδοχείου Almyra, ανακαλύπτεις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις κάτω από ανθισμένες πέργκολες, όπου δημιουργείς τον δικό σου μεζέ μέσα από μια πλούσια επιλογή πιάτων και αν προσθέσεις ένα ποτήρι ούζο και τη παρέα από τους ταλαντούχους κιθαρίστες, απολαμβάνεις το τέλειο παραθαλάσσιο σουαρέ.

4 elliniki PANTOPOLIO 600X600.jpg

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ «Η ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ», Λευκωσία
Σύγχρονο εστιατόριο, όπου θα δοκιμάσεις ξεχωριστά πιάτα από την ελληνική δημιουργική κουζίνα, μέσα από ένα μενού αποτελούμενο από παραδοσιακές γεύσεις με σύγχρονες πινελιές. Ο σεφ του Μπάμπης Καραούζας ετοιμάζει μαγειρευτά αλλά και πιο σπέσιαλ πιάτα, ενώ ο ιδιοκτήτης Περικλής Χριστοφορίδης επενδύει καθημερινά στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, και συνεχίζει να επιμένει στην αγορά ποιοτικών πρώτων υλών από την κυπριακή και την ελληνική ύπαιθρο.

5 elliniki PSOMI KAI ALATI 600X600.jpg

ΨΩΜΙ ΚΙ ΕΛΙΑ, Αυγόρου, Ελ. Επ. Αμμοχώστου
Ένα πραγματικά προσεγμένο ταβερνάκι στο χωριό Αυγόρου, με τραπέζια μοιρασμένα στην ατμοσφαιρική του σάλα, που συνδυάζει την κυπριακή κουζίνα με την ελληνική. Η δε φιλοσοφία του είναι βασισμένη στα φρέσκα, τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας. Αυτό σημαίνει πως το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχικότητα. Πολλά από τα πιάτα βασίζονται σε παραδοσιακές κυπριακές συνταγές, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, ενώ τα πιάτα που έχουν χαρακτηριστικά ελληνικά, είναι επίσης αυθεντικά και νόστιμα.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close